JM-Racing > Baotian  

 

Baotian-tehdas

Baotian-mallit ja -versiot >>    

Tehdas, Jiangmen Sino-Hongkong Baotian Motorcycle Industrial Co., Ltd, sijaitsee Kiinassa, Guangdongin maakunnassa, Jiangmen Cityssä. Nykyään pinta-alaltaan 70 000 m2 käsittävällä tehtaalla on valmistettu moottoripyöriä, mopoja, mönkijöitä, skoottereita, yms. kulkuneuvoja vuodesta 1994 alkaen.

Jm-racingPelkästään vientiin tehtaalta valmistuu joka päivä noin 1700 uutta kulkuneuvoa. Pääasiallisia vientikohteita ovat Amerikka, Etelä-Aasia, Eurooppa ja Afrikka.

Uuden yli 200 miljoonaa dollaria maksavan 150 000 m2 käsittävän tehtaan rakennustöiden valmistuttua tuotanto tulee kasvamaan 1 milj. ajoneuvolla ja 600 000 moottorilla vuodessa.

Suomeen ensimmäiset BAOTIAN -skootterit tuotiin vuosituhannen vaihteessa. Skoottereita myytiin usealla eri nimellä.

Jm-racingOsa alkuperäisistä BAOTIAN-tuotteiden Suomen myyntinimistä siirtyivät vuosien saatossa muilta valmistajilta maahantuotujen skoottereiden nimiin. Tällaisia nimiä olivat esim. San Remo ja Streamy, jotka oli valmistanut myöhemmässä vaiheessa Daifo ja Zhongyu. Sittemmin niiden maahantuonti ja/tai valmistus on lopetettu.

Vaikka lähes kaikki nelitahtiset kiinalaiset merkit perustuvat samaan tekniikkaan kuin BAOTIAN, on niissä kuitenkin keskenään eroavaisuuksia.

Jm-racingJo menneet vuodet osoittavat, että BAOTIAN on tullut Suomeen jäädäkseen. Rekisteröintitilastoissa BAOTIAN on pitänyt Suomessa "paalupaikkaa" jo usean vuoden ajan.

Tämän päivän aidon BAOTIANin tuntee Suomessa ainakin nimillä RockSpeed, Milan, Eco Bike ja tietysti BAOTIAN.
Vuodesta 2008 alkaen myös SOLIFER on tuonut skooterinsa BAOTIAN-tehtaalta.

Rokomera Tukku Oy:n ja Scandic Trading House Ltd:n kaikki vuonna 2007 ja 2008 maahantuomat BAOTIAN-menopelit kantavat puhtaasti myyntinimeä BAOTIAN. Asiasta sovittiin tehtaalla syksyllä 2006 ja 2007.
Euroopassa BAOTIAN on Suomen lisäksi johtava skootteri- ja mopomerkki mm. Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

JM-Racing:n pääyhteistyökumppaneiden maahantuomat BAOTIAN-skootterit varustettiin erikoistilauksena vuodesta 2007 alkaen elektronisella nopeudenrajoittimella, minkä ansiosta niiden moottoreista saatiin hyödynnettyä maksimaalinen teho ja vääntö. Sittemmin BAOTIAN on siirtynyt käyttämään kyseistä nopeuden rajoitusta koko tuotannossaan.

Menneiden vuosien menestysmallit BT50QT-9 ja BT50QT-11 kantavat nykyään tyyppinimiä BT49QT-9 ja BT49QT-11, ja niitä tuodaan Suomeenkin useita eri versioita.
Suomeen tuotujen, ja tuotavien mallien, ja niiden eri versioiden eroavaisuuksia voit tutkia alla olevista esitteistä.

Lataa esite


<< Ylös 

 

 Ostoskori
 

JM-Racing tmi, Peltokaari 1, FI-02580 Siuntio, Finland
puh. +358 500 268170 (klo 17-21), sähköpostiosoite jm@jm-racing.fi
Viimeksi päivitetty 2016-07-08 14:43:32